Halnak látszó tárgyak: több mint 50 világháborús bombát találtak egy bakonyi patakban

bomba
2021 szeptember 8., 10:16
comments 3

Világháborús bombákat találtak a Bakonyban, a Gerence patak medrében. A robbanószerkezetek az alacsony vízállás miatt váltak láthatóvá. Ugyan már elrozsdásodtak, még mindig veszélyesnek minősülnek, ezért a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezredének tűzszerészei kiemelték őket a vízből.

A tűzszerészek összesen 34 darab 120 milliméter átmérőjű, német gyártmányú aknavetőgránátot, 17 darab 8 centiméteres, német aknavetőgránátot és egy Faustpatrone 2-es kézi páncélelhárító eszközt szállítottak el a helyszínről, később pedig megsemmisítik őket.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt