Koronavírus: 246 új fertőzött, 3 újabb áldozat

járvány
2021 szeptember 08., 07:28
comments 7

246 új koronavírus-fertőzöttet találtak az országban tegnap - derül ki a reggeli jelentésből.

link Forrás

Ha a szerdai adatokat nézzük, ötödik hete emelkedik a regisztrált fertőzöttek száma.

link Forrás

Ha lakosságarányosan nézzük a területi adatokat, 100 ezer főre vetítve az elmúlt két hétben Budapesten volt a legtöbb fertőzött.

link Forrás

Megtorpant a kórházban kezelt covidosok számának az elmúlt napokban látott ütemes emelkedése. Érdemes lesz azért erre figyelni a következő napokban. A delta variáns jobban fertőz, mint az előző variánsok, az oltások miatt ugyanakkor valószínűleg kevesebb fertőzött kerül majd kórházba. Azért feltételezhető, hogy a számuk a mostani 208-ról tovább fog nőni.

link Forrás

26-an vannak lélegeztetőn.

Emelkedik a járványban elhunytak száma. Ezen a héten már 16 áldozatot jelentettek. Legutóbb ennél több áldozata a járványnak a június 21-27. héten volt, akkor 30 halálesetet jelentettek egész hétre.

link Forrás

A járványban eddig összes 30 077-en hunytak el Magyarországon.

4 577-en kaptak első oltást tegnap. Ilyen tempóban a 6 millió beoltottat is sokára érjük el. (Az első beoltottak száma jelenleg 5 825 831, közülük 5 530 279-en kapták meg a második, és 438 ezren a harmadik oltást.)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.