Öngyilkos lett egy szabolcsi kamasz fiú, akit bántottak az osztálytársai

öngyilkosság
2021 szeptember 08., 17:24

„Úgy sejtem, azért szálltak rá, mert visszahúzódó, csendes gyerek, nem nagyon szól vissza senkinek” - mondta a Blikknek Lovas Edina, aki hétfőn veszítette el 16 éves fiát. Reggel iskolába indult, aztán eltűnt, végül kedden találta meg a holttestét a nevelőapja. A fiú öngyilkos lett.

Az édesanya most az RTL Híradónak is nyilatkozott. Elmondása szerint egy ideje látta a fián, hogy valami nyomasztja, pénteken kifejezetten idegesen ment haza. Mint kiderült, szólt az osztályfőnöknek, hogy piszkálják a lányok, de máskor ugyanúgy szokták a fiúk is. A tanár ezután összehívta a gyerekeket, otthon pedig abban egyeztek meg, hogy ha hétfőn sem érzi jól magát, az anyja bemegy az igazgatóhoz.

A baktalórántházi iskola igazgatója és a fenntartó nem válaszoltak a Híradónak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.