Összecserélték a kórházban egy másik csecsemővel, 15 évesen jött rá az igazságra

2021 szeptember 8., szerda 13:35
1

Hárommillió eurós kártérítést követel egy 19 éves spanyol nő, miután kiderült, hogy születése után összecserélték a kórházban egy másik csecsemővel, és nem a szüleinek adták oda.

„Óriási károkozásról beszélünk, ami az egész életére hatással van, és sosem lehet helyrehozni” - mondta ügyvédje az AFP-nek. A gyerekek öt óra eltéréssel jöttek világra 2002-ben, ezután inkubátorba kerültek.

Az egészségügyi hatóság elismerte, hogy a kórházban hibáztak, de egyelőre csak 215 ezer eurós kompenzációt kínáltak. Állításuk szerint a mostani számítógépes rendszerek mellett már elképzelhetetlen hasonló tévedés, és nem is tudnak róla, hogy valaha előfordult volna. A kórház egyébként azóta bezárt.

A keresetet benyújtó nő élete nagy részében egy nőnél nevelkedett, akit a nagymamájának hitt. Négy évvel ezelőtt, puszta véletlenségből jött rá az igazságra, miután DNS-tesztet kellett csináltatnia egy gyermeknevelési támogatással kapcsolatos ügyben.

A másik gyereket egy házaspár nevelte fel, mintha vér szerinti szülei lettek volna. Ő egyelőre nem ment bíróságra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt