Összecserélték a kórházban egy másik csecsemővel, 15 évesen jött rá az igazságra

külföld
2021 szeptember 08., 13:35
comments 1

Hárommillió eurós kártérítést követel egy 19 éves spanyol nő, miután kiderült, hogy születése után összecserélték a kórházban egy másik csecsemővel, és nem a szüleinek adták oda.

„Óriási károkozásról beszélünk, ami az egész életére hatással van, és sosem lehet helyrehozni” - mondta ügyvédje az AFP-nek. A gyerekek öt óra eltéréssel jöttek világra 2002-ben, ezután inkubátorba kerültek.

Az egészségügyi hatóság elismerte, hogy a kórházban hibáztak, de egyelőre csak 215 ezer eurós kompenzációt kínáltak. Állításuk szerint a mostani számítógépes rendszerek mellett már elképzelhetetlen hasonló tévedés, és nem is tudnak róla, hogy valaha előfordult volna. A kórház egyébként azóta bezárt.

A keresetet benyújtó nő élete nagy részében egy nőnél nevelkedett, akit a nagymamájának hitt. Négy évvel ezelőtt, puszta véletlenségből jött rá az igazságra, miután DNS-tesztet kellett csináltatnia egy gyermeknevelési támogatással kapcsolatos ügyben.

A másik gyereket egy házaspár nevelte fel, mintha vér szerinti szülei lettek volna. Ő egyelőre nem ment bíróságra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.