Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

A kormány talált egy adatot, ami alapján a magyarok érzik magukat a legszabadabbnak, épp csak a lényeg maradt ki belőle

járvány
2021 szeptember 09., 08:43
comments 6

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz alelnöke szerdán ezt írta ki a Facebookra:

„Talán egyesek számára meglepő (számomra nem), hogy egy, (nem éppen Magyarországot támogató) civil szervezetek által készített felmérés szerint nálunk lényegesen szabadabbnak érzik magukat az emberek, mint Európa számos részén, például Németországban vagy Ausztriában.”

Ezt a grafikont mellékelte:

photo_camera Grafika: ECFR

Ezt Zsigmond Barna Pál már úgy tálalta, hogy:

„Négyszer olyan szabadnak érzik magukat a magyarok, mint a németek”, „derül ki egy friss közvélemény-kutatásból, amelyet a Soros György alapítványához közeli Európai Külügyi Kapcsolatok Tanácsa végzett”.

Nagyon szép is lenne, ha tényleg ennyien gondolnánk úgy, hogy szabadság van, azt csinálunk, amit szabad, csak éppen ez akkora csúsztatás, hogy már egyenesen hazugság.

Ahogy azt már korábban még a kormánypárti Mediaworks is megírta – bár igyekezett nem ezt hangsúlyozni –, a felmérés a koronavírus elleni intézkedésekre vonatkozott, tehát azt vizsgálták, hogy mennyire érzik magukat korlátozva az emberek. Nem pedig például olyasmiket, hogy mennyire érzik a vállalkozásukat biztonságban, mennyire tartják kielégítőnek a választási rendszert, vagy hogy mennyire találják szabadnak a sajtót.

Miután nálunk haltak meg lakosságarányosan az egyik legtöbben a világon, és az egészségügyben is nagyon megnőttek a várólisták, talán nem hiába kérték orvosok és szakemberek, hogy a kormány szigorúbb korlátozásokat hozzon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt