Az Eucharisztikus Kongresszus miatt csütörtök éjféltől lezárják fél Pestet

POLITIKA
2021 szeptember 09., 15:55
comments 3

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eseményei miatt péntek 0 órától lezárják a járműforgalom elől a fél Belvárost, illetve a Hősök tere környékét is. A BKK tájékoztatása szerint csütörtök éjféltől nem lehet járművel közlekedni a Kossuth Téren, a Szabadság téren, a Széchenyi rakparton, az Alkotmány utcában, A Báthory utcában, a Kálmán Imre utcában, a Szalay utcában és a Balassi Bálint utcában.

photo_camera Az MTI képaláírása szerint, idézem, "résztvevők gyülekeznek" az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust megnyitó ünnepi szentmise előtt. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Honvéd utcát a Szabadság tér és a Markó utca között, a Szemere utcát a Markó és a Báthory utca között, a Nagy Ignác és a Bihari János utcát az Alkotmány és a Markó utca között zárják le.

Valamennyi lezárás vasárnap este hat óráig van érvényben.

photo_camera A BKK térképe a lezárásokról (pirossal jelölve, ahol a hétvégén járművel nem lehet közlekedni. Az interaktív térképért kattintsanak az alábbi linkre Fotó: BKK Közút

Péntek este hat órától hétfő reggel hat óráig lezárják az Andrássy utat a Dózsa György őt és a Kodály Körönd között, az Eötvös utcát az Aradi utca és a Szófia utca között, a Csengery utcát a Szófia utca és az Andrássy út között, a Rózsa utcát a Szófia utca és az Aradi utca között, a Szív utcát a Németh László utca és az Aradi utca között, a Szinyei Merse Pál utcát az Andrássy út és az Aradi utca között, a Felsőerdősor utcát az Andrássy út és a Benczúr utca között, a Munkácsi Mihály és a Rippl-Rónai utcát a Benczúr utca és a Lendvay utca között, továbbá lezárják a Vörösmarty utcát és az Izabella utcát is.

Péntek este tíztől hétfő reggel hatig a Benczúr utcát és a Városligeti fasor szervizútját is lezárják a Bajza utca és a Dózsa György út között, a Lendvay utcát a Rippl-Rónai utca és a Dózsa György út között, az Állatkerti körutat a Gundel Károly út és a Hermina utca között, illetve a Gundel Károly utat is.

A lezárások a BKK ezeket az utcákat érintő járatait is érintik, úgyhogy a legegyszerűbb messze elkerülni a lezárások környékét, hacsak nem direkt az Eukarisztikus Kongresszus eseményeire tartanak. (Via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt