Épp akkor járt Szardínián és Nápolyban a NER magángépe, amikor Szijj László luxusjachtja

POLITIKA
2021 szeptember 09., 13:37

Valahogy megint úgy jött ki a lépés, hogy a kormányközeli milliárdos, Szijj László Seagull MRD nevű, új luxusjachtja pont ott volt, ahol a 17 milliárd forintos, OE-LEM lajstromszámú magánrepülőgép, amit Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc és Szíjj László is használt már - írja az Átlátszó.

A lap összeszedte, mikor pontosan merre járt a hajó, eszerint

  • első útja Máltára vezetett,
  • innen tavaly augusztusban elhajózott Nápolyba,
  • utána egy hetet volt Szardínia szigetén,
  • majd Cannes-ba indult, csak hogy
  • néhány nappal később Saint-Tropez kikötőjében tűnjön fel.
  • Vissza Cannes-ba, onnan irány Antibes,
  • majd szeptember 29-étől Livornóban töltött fél évet.

Idén júniusban aztán a legnépszerűbb turistacélpontok kikötőiben járt, volt, ahol többször is. Július elejéig járt Mergellina, Capri, Positano, Marina di Cassado és Castellammare di Stabia kikötőjében. Júliusban Salernóban, Ischián, Szardínián, Szicíliában és a környék kis szigetein. Aztán visszatért Olbiába.

Az Átlátszó összesítése szerint 2020 szeptemberében háromszor is úgy alakult, hogy az OE-LEM Nizzában volt, a Seagull MRD pedig a közeli Cannes-ban. 2021 júniusában többször is épp akkor repült Nápolyba, amikor a jacht a mergellinai, vagy éppen Capri és Positano kikötőjében tartózkodott. Július elején Nápolyban volt a jacht és a luxusgép egyszerre, később Szardínián, Korzikán és Szicíliában is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.