A bíróság szerint is a baleset miatt lett maradandóan fogyatékos a rendőr, akivel Lovasi András karambolozott

2021 szeptember 10., péntek 10:23
7

A Fővárosi Törvényszék közleménye nem nevezi meg az énekest, de a szeptember 9-i ítélet szövegéből egyértelműen kiderül, hogy Lovasi András balesetének az ügye véget ért első fokon. A HVG vette észre az ítéletet, amelyből kiderül, hogy a bíróság is úgy gondolja, a baleset miatt érte maradandó fogyatékosság a rendőrt, aki megsérült az ütközésben.

Lovasinak ezért hatszázezer forintot kell fizetnie, és két évre eltiltották a járművezetéstől.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte Lovasi beismerését, büntetlen előéletét és azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia. Az ítélet ellen az énekes védője fellebbezhet, háromnapos gondolkodási időt kért a bíróságtól ennek eldöntésére.

A HVG emlékezetet, hogy a baleset miatt korábban már született egy első fokú ítélet, akkor 225 ezer forintos pénzbüntetést és egy éves eltiltást kapott Lovasi, ám a védője fellebbezése után új orvosszakértői vélemény készült el. Ennek alapján az ügyészség módosította a vádat, immár maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt kellett felelnie a vádlottnak. Perújítás lett a vége, az új eljárás ért véget most első fokú ítélettel.

Lovasi 2019 márciusában ütközött Budapesten egy rendőrautóval, amiben ketten ültek. A sofőrnek eltört a kulcscsontja, három foga pedig kitört. Az énekes korábban közvetítői, mediációs eljárás lefolytatását kérte, amivel nem kellett volna bíróság elé állnia, de az ügyészség ezt elutasította.


(borítókép: Kovács Tamás/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt