Maradandó fogyatékosságot állapítottak meg Lovasi András karamboljának egyik sértettjénél

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Kiegészítették az orvosszakértői véleményt Lovasi András tavalyelőtti balesetének ügyében, írja a Blikk. Az egyik sértettnél ugyanis olyan új egészségügyi probléma merült fel, vagy olyan korábbi probléma nem szűnt meg, ami miatt orvoshoz fordult. A szakvélemény szerint a panaszai már nem is fognak enyhülni.

Ezért az ügyészség „maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségére módosította” a Lovasival szembeni vádat. A lap szerint ilyen esetben legfeljebb három éves szabadságvesztést szabhatnak ki, de dönthetnek felfüggesztett börtönbüntetésről vagy pénzbírságról is. 

Az ütközésben összetört rendőrautó a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében 2019. március 27-én.Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A zenész 2019 márciusában ütközött egy rendőrautóval Budapesten, az egy évvel későbbi vádirat szerint „a több másodperce piros jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe és okozott balesetet, amelyben két személy zúzódást és csonttörést szenvedett”.

„A felelősségemet elismerem. Várom az ügyben az ítéletet, és bármi is lesz az, elfogadom” - nyilatkozta Lovasi a vádemelés után, de a friss fejleményekkel kapcsolatos kérdésekre még nem reagált. A baleset után felajánlotta segítségét a balesetben megsérült rendőrnek.