A brit királynő támogatja a BLM-et

szeptember 10., péntek 11:25

A királynő és a királyi család támogatja a Black Lives Matter (BLM) mozgalmat - mondta a királynő egyik képviselője a Channel 4-nak. Sir Ken Olisa, aki az első fekete lord hadnagya Londonnak, a brit csatornán beszélt arról, hogy a George Floyd-gyilkosság idején többször is szóba került a rasszizmus témája közte és a királyi család tagjai között.

Amikor ennek kapcsán a riporter megkérdezte Olisát, hogy vajon a palota támogatja-e a BLM-et, a lord azt mondta: „A válasz egyértelműen igen.”A Black To Front című műsort ma este vetítik majd le a Channel 4-on. A műsor készítői egytől egyig feketék. Olisa azt is elmondta, hogy a királyi család kikérte a véleményét arról, hogy menjen-e el a Grenfell tragédia helyszínére a királynő, amire ő igent mondott. Nagyon aggódott ugyanakkor, hogy majd megdobálják, vagy nem fogadják örömmel II. Erzsébetet, ám a tömeg a helyszínen megtapsolta.

Korábban Harry herceg és felesége, Meghan Markle Oprah Winfrey műsorában azzal vádolta az udvart, hogy rasszisták. Meghan akkor egy meg nem nevezett családtagról azt mesélte, aggódott az akkor még meg sem született fiúk bőrszíne miatt. (via Evening Standard)

(borítókép: CHRIS JACKSON/AFP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt