Kivégezhetik a QAnon-hívőt, aki szigonypuskával ölte meg a gyerekeit

bűnügy
2021 szeptember 10., 15:44
comments 8

Akár halálbüntetésre is ítélhetik Matthew Colemant, aki augusztusban a kaliforniai Santa Barbarából Mexikóba vittte, majd ott szigonypuskával megölte két kisgyerekét. Szeptember kilencedikén tartották a férfi első tárgyalását.

Coleman elfogása után az FBI-nak bevallotta a gyerekgyilkosságot, a tetteire pedig azt a magyarázatot adta, hogy a QAnon és más összeesküvés-elméletek „megvilágosították az elméjét”, és rájött, hogy csak úgy „mentheti meg a világot”, ha megöli a gyerekeit, akik „szörnyeteggé változtak volna”.

A férfi szörfoktatóként dolgozott, közösségének ismert tagja. Mélyen hívő keresztény volt, a szörfóráit is hittanórákkal vegyítette. Feleségével, Abby Colemannel két gyerekük volt, a 2 éves Kaleo és a 10 hónapos Roxy.

Augusztusban Abby azért hívta fel a rendőrséget, mert a férje a két gyerekkel együtt eltűnt, és nem tudta elérni őket, de ekkor még azt mondta a rendőröknek, hogy a férje nem bántaná a gyerekeket, és nem gondolja, hogy veszélyben lennének.

Egy nappal később a feleség eltűntként jelentette be őket, és Matthew telefonjának a helymeghatározásával sikerült kideríteni, hogy Mexikóban vannak. Colemant az amerikai-mexikói határon fogta el az FBI, a gyerekek nélkül utazott. A mexikói hatóságok pedig bejelentették, hogy megtalálták Kaleo és Roxy holttestét.

Coleman mindent bevallott a nyomozóknak: a feleségét nem értesítette, mikor elment otthonról, és mivel nem volt gyerekülés az autójában, 10 hónapos kislányát egy dobozba rakta. Rosaritoba, egy tengerparti üdülővárosba ment a gyerekekkel, akiket szigonypuskával ölt meg.

A férfi azt mondta az FBI-nak, hogy miután az összeesküvés-elméletektől megvilágosodott, látomásai voltak, amikből rájött, hogy a felesége „kígyó-DNS-t hordoz magában, és a gyerekeinek is továbbadta azt”, és a gyerekek megölésével „szörnyektől mentette meg a világot”. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.