Több mint 900 embert evakuáltak egy spanyol erdőtűz miatt, egy tűzoltó meghalt

külföld
2021 szeptember 10., 14:18

Szerda este óta nagyjából 2000 hektár sűrű erdős terület égett le Spanyolországban. A tengerparti Estepona település környékéről 939 embert kellett evakuálni.

A tűz eloltásán több mint 300 tűzoltó dolgozik, egyelőre még nem sikerült megfékezniük. Egy 44 éves tűzoltó az életét vesztette munka közben.

photo_camera Egy farmer a krumpliföldjén Esteponában, mögötte a lángoló erő füstje. Fotó: JORGE GUERRERO/AFP
photo_camera Pihenő tűzoltók Estepona városában. Fotó: JORGE GUERRERO/AFP
photo_camera Több útszakaszt le kellett zárni az erdőtüzek miatt. Fotó: JORGE GUERRERO/AFP

Augusztus végéig 74 260 hektárnyi terület égett le Spanyolországban az erdőtüzek miatt. Ez a szám magasabb, mint a tízéves átlag. Az elmúlt évtized legsúlyosabb kárai 2012-ben keletkeztek, amikor 190 000 hektár égett le.

Az idei évben a világ több pontján is hatalmas erdőtüzek alakultak ki a szélsőségesen forró, száraz időjárás miatt. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.