A Publicus felmérése szerint Karácsony vezet, Dobrev csak kicsivel áll mögötte

POLITIKA
2021 szeptember 11., 6:20
comments 7

Az MSZP-közeli Publicus Intézet augusztus végén készített a Népszava számára felmérést, amiből kiderül, hogy ha csak Dobrev Klára, Karácsony-Gergely és Jakab Péter közül kellene választani, akkor kire szavaznának a kormányváltásra vágyó, az előválasztáson részt venni akaró szavazók. A felmérés szerint Karácsony 34 százalékkal végzett az első helyen, a másodikon Dobrev 31 százalékkal, Jakab pedig 23 százalékkal kapta mega. harmadik helyet.

photo_camera Karácsony Gergely és Fekete-Győr András egy sajtótájékoztatón az V. kerületi Egyetem téren 2019. szeptember 16-án
Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

A felmérésből az is kiderül, hogy a kormányváltást akaró, illetve bizonytalan megkérdezettek 32 százaléka szerint Karácsony Gergely tudja a leginkább megszólítani a jelenleg bizonytalan választókat a 2022-es parlamenti választáson, Dobrev Klára esetében 27, Jakab Péternél pedig csak 18 százalék gondolja így.

Ezek mellett szintén Karácsonyról gondolják azt a legtöbben, hogy Orbán Viktor őt tartja valódi kihívójának.

A Népszava szerint Karácsony második fordulós esélyeinek egyik fontos tényezője lehet az is, hogy Márki-Zay Péternek és Fekete-Győr Andrásnak a támogatóik között több a tartaléka, mint Dobrev Klárának és Jakab Péternek, Márki-Zay pedig többször utalt arra, hogy kiesése esetén Karácsonyt támogatná.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt