Hírek 2021-ben: a Walt Disney úgy döntött, új filmjeit a mozikban mutatja be

szeptember 11., szombat 10:15

Saját streamingszolgáltatója pedig csak a mozipremierek után kapja meg a filmeket. A BBC azt írja, a Walt Disney döntése lendületet adhat a járvány miatt nehéz helyzetbe került moziknak, miután a járvány alatt a legtöbb film a mozipremierekkel egyidőben már a streamingszolgáltatóknál is megjelent.

Fotó: VALERIE MACON/AFP

A Disney új, napokban bemutatott filmjét, a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendáját az első 45 napban kizárólag a mozikban lehet csak megnézni, csak utána kerül át a Disney+ streaming platformjára. A Novemberben bemutatandó Encantót pedig 30 napig játsszák majd a mozik, mielőtt a neten is megnézhetné bárki.

A döntés azután született meg, hogy Scarlett Johansson beperelte a Disneyt, mert szerinte a Marvel Studios anyacégeként a Disney anyagilag is megrövidítette, amikor a Fekete Özvegy című filmjét a mozibemutatóval egyidejűleg saját előfizetéses streamingszolgáltatóján, a Disney+-on is elérhetővé tette.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt