link Forrás

Kihívások az agglomerációban, igazságos újraelosztás, ellenzéki dezertőrök - kövesd élőben Bősz Anett, Tetlák Örs és Ollero Marco előválasztási vitáját!

POLITIKA
2021 szeptember 11., 17:11

Az Érd, Törökbálint és környékét magába foglaló Pest megye 1. számú választókörzetében folytatódik a Partizán vitasorozata.

Kik vitáznak?

  • Ollero Marco - A Momentum törökbálinti önkormányzati képviselője, akit az MSZP-Párbeszéd szövetség támogat.
  • Dr. Bősz Anett - A Magyar Liberális Párt elnöke, a DK parlamenti frakciójába ülne be, és támogatja még a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom.
  • Tetlák Örs - Érd LMP-s alpolgármestere, aki mögött pártja mellett az Új Kezdet Néppárt is felsorakozott.

Miről lesz szó?

  • Zajterhelésről, növekvő gépjárműforgalomról és a baleseti veszélyekről.
  • Az Elvira-major mellé tervezett ipari parkról és a sóskúti elektrolit üzemről.
  • Társadalmi újraelosztásról, a progresszív adórendszerről és a globális minimumadóról.
  • A kormánypártokhoz átálló ellenzéki dezertőrökről.

A kormánypárti Aradszki András 2018-ban 44 százalékkal szerzett mandátumot ebben a választókerületben, tehát az előválasztás győztese kifejezetten jó pozícióból várhatja majd a tavaszi országgyűlési választást.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné első hetében vidéki körzetek jelöltjei ismertethetik meg elképzeléseiket választóikkal, a második héten az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.