Kövér László: Sátáni erők

szeptember 11., szombat 16:09
17

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyházi vendégeit fogadta Kövér László a parlamentben. A házelnök kiemelte, hogy az általában a napi politikai vitáknak helyet adó falak között „ritkán adatik meg, hogy a testvériség és az egyetértés ennyi elhivatott képviselője legyen egyszerre jelen”.

Remélem, hogy az Önök békét sugárzó szellemiségéből a következő nehéz hónapokra, a választási kampány közelgő idejére is marad majd itt valami számunkra - fogalmazott Kövér László, majd az alábbi békét sugárzó mondatokat formázta:

napjainkban sátáni, sötét erők veszélyeztetik mindazt, amiben a keresztény ember hisz. Veszélyeztetik a kereszténységre épülő civilizációnkat, szabadságunkat és emberi méltóságunkat.

A házelnök Szent László király egy levelét idézte, amelyben az uralkodó bevallja, ő bizony bűnös ember, mert „a földi méltóság teendőit” - mai szóval a politikát - nem lehet gyarlóság nélkül előmozdítani. Ha ezzel egy szentként tisztelt uralkodó is így volt, akkor talán a mai politikus nemzedékek is remélhetnek némi megértést az egyházi vezetőktől - fejezte ki óhaját az Országgyűlés elnöke. (MTI)

Fenti kép: Az Országgyűlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyűlés elnöke és I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyházi vendégeinek fogadásán az Országházban

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt