Tornádó volt Olaszországban, ketten meghaltak

külföld
2021 szeptember 11., 05:55

Legalább ketten meghaltak, kilencen pedig megsérültek Pantelleria szigetén pénteken, miután egy tornádó autókat borított fel és tetőket szakított le. Úgy tudni, a sebesültek közül négyen kritikus állapotban vannak.

A polgári védelmi ügynökség jelentése szerint az egyik halott egy szolgálaton kívüli tűzoltó, a másik pedig egy 86 éves férfi. Mindketten autóban ültek, amikor felborította őket a tornádó. Egy a mentési munkálatokban résztvevő az Ansa olasz hírügynökségnek azt nyilatkozta, a szigeten „apokaliptikus” a látvány.

link Forrás

A BBC szerint bár a tornádókat nem szokás Európához kötni, a feltételezések szerint évente több száz tornádó is ki szokott alakulni a kontinensen, csak sokról nem érkezik jelentés, mert lakott területen kívül észlelik őket, vagy mert kifejezetten kicsik.

Idén júniusban Csehországban is volt egy nagyobb tornádó, a viharnak 150 sérültje és öt halottja volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.