Újabb két szökevény palesztin rabot fogtak el Izraelben

2021 szeptember 11., szombat 6:44

Az izraeli hatóságok szombat hajnalban elfogtak még két rabot a hat, terrorcselekményekért elítélt palesztin közül, akik hétfőn szöktek meg a szigorúan őrzött Gilboa börtönből.

A rabok egy kamionparkolóban rejtőztek el egy Názáret melletti, arabok lakta faluban. A börtöntől 30 kilométerre fekvő Názáretben fogták el a másik két szökevényt is néhány órával korábban. Mindketten életfogytig tartó fegyházbüntetésüket töltötték.

A Gilboa börtön Illusztráció: JALAA MAREY/AFP

A hat palesztint terrorcseleményekért ítélték el, öten közülük az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet tagjai, a hatodik az Izraelben jól ismert Zakaria Zubeidi, aki az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjának egyik egységét vezette. Alagutat ástak a cellájuk vécécsészéje alatt, és ezen keresztül szöktek meg a börtönből.

A Gázai övezetben és Ciszjordániában palesztinok gyűltek össze, és hősként ünnepelték a szökött elítélteket. A Gázai övezetet irányító Hamász mozgalom szóvivője szerint a szökéssel a hat palesztin győzelmet aratott, még akkor is, ha újra elfogták őket, mert „foltot ejtettek az izraeli biztonsági rendszer hírnevén”. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt