A 18 éves Emma Raducanu győzött a US Open női döntőjében

sport
2021 szeptember 12., 05:00
comments 2

A 18 éves brit Emma Raducanu nyerte meg a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét, mivel a szombati döntőben 6:4, 6:3-ra legyőzte a kanadai Leylah Fernandezt.

Emma Raducanu
photo_camera Emma Raducanu Fotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP

Az 1999 óta első alkalommal összejött „tinédzser-fináléban” mindkét játékos a tőle megszokott, szélvészgyors alapvonaljátékot hozta. A 19 éves, balkezes Fernandez (aki 73. a világranglistán) kétszer is elvesztette az adogatását, és riválisa - aki első női játékosként jutott be a selejtezőből a végjátékba - szettelőnybe került.

A folytatásban az ecuadori és Fülöp-szigeteki felmenőkkel rendelkező Fernandez harcolt ki rövid életű brékelőnyt, de román-kínai származású ellenfele fordított, és 5:2-re meglépett. A kanadai teniszező adogatóként még két meccslabdát hárított, de aztán a 150. helyen álló Raducanu kiszerválta a meccset, és 1 óra 51 perc alatt nyert.
Raducanu pályafutása első trófeája mellé 2,5 millió dollárt (762 millió forint) kapott.

Fernandez és Raducanu
photo_camera Fernandez és Raducanu Fotó: MATTHEW STOCKMAN/Getty Images via AFP

Utoljára ennyire fiatal teniszezők 1999-ben döntőztek a US Open-en, akkor Serena Williams győzte le Martina Hingist. (MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.