Nem alakult igazán jól a bitcoin nagy napja

gazdaság
2021 szeptember 12., 15:07
comments 3

Fontos hét volt ez a bitcoin és a kriptovaluták történetében, kedden eljött ugyanis a várva várt nap, amit a bitcoin hívei már előre “Bitcoin Napnak” neveztek el. Ez volt a nap, amikor El Salvador, ez a 6 és fél millió lakosú közép-amerikai ország, annak fiatal elnöke, Nayib Bukele vezetésével az első országgá vált a világon, ahol hivatalos fizetőeszközzé vált a bitcoin.

A Bitcoin Nap viszont nagyjából olyan ünnepre sikerült, mint a szülinapi zsúr, amin az ünnepelt kisgyerek apukája előbb odaad egy óriási habos tortát, majd belenyomja a gyereke fejét, hogy megtanulja, az élet kegyetlen és kiszámíthatatlan. Ahogy ugyanis a salvadoriak felkészültek arra, hogy mostantól bitcoinért vegyenek cigit és babot, a kriptovaluta ára óriásit zuhant, 400 milliárd dollárnyi vagyont tüntetve el pillanatok alatt. A világ első cypto bro elnöke egyelőre igyekszik jó pofát vágni a dologhoz, de sokan vannak, akik szerint Bukele éppen elkaszinózza a nem igazán gazdag ország vagyonát. Ráadásul az amerikai hatóságok is jobban rá szeretnének nézni a kriptósok körmére.

A nagy nap

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.