Nem alakult igazán jól a bitcoin nagy napja

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 szeptember 12., vasárnap 15:07
3

Fontos hét volt ez a bitcoin és a kriptovaluták történetében, kedden eljött ugyanis a várva várt nap, amit a bitcoin hívei már előre “Bitcoin Napnak” neveztek el. Ez volt a nap, amikor El Salvador, ez a 6 és fél millió lakosú közép-amerikai ország, annak fiatal elnöke, Nayib Bukele vezetésével az első országgá vált a világon, ahol hivatalos fizetőeszközzé vált a bitcoin.

A Bitcoin Nap viszont nagyjából olyan ünnepre sikerült, mint a szülinapi zsúr, amin az ünnepelt kisgyerek apukája előbb odaad egy óriási habos tortát, majd belenyomja a gyereke fejét, hogy megtanulja, az élet kegyetlen és kiszámíthatatlan. Ahogy ugyanis a salvadoriak felkészültek arra, hogy mostantól bitcoinért vegyenek cigit és babot, a kriptovaluta ára óriásit zuhant, 400 milliárd dollárnyi vagyont tüntetve el pillanatok alatt. A világ első cypto bro elnöke egyelőre igyekszik jó pofát vágni a dologhoz, de sokan vannak, akik szerint Bukele éppen elkaszinózza a nem igazán gazdag ország vagyonát. Ráadásul az amerikai hatóságok is jobban rá szeretnének nézni a kriptósok körmére.

A nagy nap

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt