Gulyás Márton: a feljelentésnek állunk elébe

POLITIKA
2021 szeptember 13., 17:21
comments 2

Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője a zuglói képviselőjelölti vita elején reagált arra, hogy Tóth Csaba nem jelent meg a vitán, és feljelentette őt becsületsértésért a Karácsony Gergellyel készített interjúban elhangzottak miatt.

Gulyás elmondta, hogy ők is Tóth Csaba délelőtti videójából értesültek arról, hogy feljelentette őket a szocialista politikus.

A Partizán stábja határozottan visszautasítja a vádakat, és szerintük a Karácsony Gergellyel készített interjúban semmi olyasmi nem hangzott el, amit Tóth Csaba állít. „A feljelentésnek állunk elébe, de sajnáljuk, hogy nem itt a vitán, hanem a bíróságon akarja Tóth Csaba megvitatni ezeket a kérdéseket”- mondta Gulyás.

Gulyás szerint a független média kritikus kérdéseire a képviselőknek és jelölteknek válogatás nélkül kellene válaszolniuk. A képviselők felé ez az elvárt magatartás, ugyanis a politikai kultúrát akarják megújítani, és nem ugyanazt a példát kellene követni, amit a Fidesz csinál.

Tóth Csaba MSZP-s képviselőjelölt a vita napján délelőtt jelentette be egy videóban, hogy nem vesz részt az előválasztási vitán a Partizánban, és egyúttal bepereli Gulyás Mártont, amiért a Karácsony Gergellyel készített interjúban kérdésekbe burkolva megvádolta őt több ízben. Azt mondta:

„Tudom, hogy egy politikusnak sok mindent el kell tűrnie, sok mindent el kell viselnie. Nem csak a politikai ellenfeleinek az aljas, lejárató gyűlöletkampányát, de sajnos sok esetben egyes médiumok részrehajló, közvéleményt félretájékoztató megnyilvánulásait is. De mindent azért nem, most betelt a pohár. Gulyás Márton a Partizánban Karácsony Gergellyel folytatott interjúja során olyan kérdésekbe csomagolt vádakat fogalmazott meg személyemmel kapcsolatban, amelyekért a mai napon, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt feljelentettem. Így a mai napon a stúdióban nem, viszont valamikor a bíróságon fogunk majd találkozni”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.