Kommandósok vonszolták ki az angol férfit egy holland étteremből, mert összetévesztették a szicíliai maffia vezérével

külföld
2021 szeptember 13., 15:30
comments 4

A múlt hét szerdán kommandósok tartóztattak le egy 54 éves liverpooli férfit egy hágai étteremben. A fejére csuklyát húztak, úgy ráncigálták ki az utcára több tucatnyi rémült vendég szeme láttára. Azért törtek rá így, mert az olasz rendőrség szerint ez a férfi Matteo Messina Denaro, a szicíliai maffia szökésben lévő vezére, a világ legkeresettebb maffiózója.

Denaro 1993 óta bujkál, az olasz rendőrség sem tudott róla semmit, nemrég azonban kiadtak egy nemzetközi letartóztatási parancsot az 54 éves, ügyvédje által csak Mark L-nek nevezett liverpooli férfi ellen, mondván, ő a keresett maffiavezér.

Mark L-t szombatig tartották őrizetben egy szuperbiztos holland börtönben, eddigre az olaszok kiderítették, hogy a férfi valószínűleg mégsem az, akit ők keresnek. Ügyvédje szerint Mark L. Angliában született, és ott is nevelkedett, még az akcentusa is liverpooli. Hollandiába azért látogatott, hogy a Forma1-es futamot nézze a helyszínről, ugyanis régóta rajongója az autóversenyzésnek. Amikor pedig feleségével közölték, miért tartóztatták le a férjét, a kezdetben ijedt asszony alig tudta abbahagyni a nevetést.

Mark L. rémálomnak nevezte a megpróbáltatásait, és arra kérte az olasz hatóságokat, zárják le az ellene indult eljárást, hagyják békén, vonják vissza az ellene kiadott letartóztatási parancsot. Ügyvédje még DNS-vizsgálatot is felajánlott az olasz rendőrségnek, de ők azt mondták, erre nincs szükség. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.