Kommandósok vonszolták ki az angol férfit egy holland étteremből, mert összetévesztették a szicíliai maffia vezérével

2021 szeptember 13., hétfő 15:30
4

A múlt hét szerdán kommandósok tartóztattak le egy 54 éves liverpooli férfit egy hágai étteremben. A fejére csuklyát húztak, úgy ráncigálták ki az utcára több tucatnyi rémült vendég szeme láttára. Azért törtek rá így, mert az olasz rendőrség szerint ez a férfi Matteo Messina Denaro, a szicíliai maffia szökésben lévő vezére, a világ legkeresettebb maffiózója.

Denaro 1993 óta bujkál, az olasz rendőrség sem tudott róla semmit, nemrég azonban kiadtak egy nemzetközi letartóztatási parancsot az 54 éves, ügyvédje által csak Mark L-nek nevezett liverpooli férfi ellen, mondván, ő a keresett maffiavezér.

Mark L-t szombatig tartották őrizetben egy szuperbiztos holland börtönben, eddigre az olaszok kiderítették, hogy a férfi valószínűleg mégsem az, akit ők keresnek. Ügyvédje szerint Mark L. Angliában született, és ott is nevelkedett, még az akcentusa is liverpooli. Hollandiába azért látogatott, hogy a Forma1-es futamot nézze a helyszínről, ugyanis régóta rajongója az autóversenyzésnek. Amikor pedig feleségével közölték, miért tartóztatták le a férjét, a kezdetben ijedt asszony alig tudta abbahagyni a nevetést.

Mark L. rémálomnak nevezte a megpróbáltatásait, és arra kérte az olasz hatóságokat, zárják le az ellene indult eljárást, hagyják békén, vonják vissza az ellene kiadott letartóztatási parancsot. Ügyvédje még DNS-vizsgálatot is felajánlott az olasz rendőrségnek, de ők azt mondták, erre nincs szükség. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt