342 alkalommal repült Szijjártó Péter honvédségi repülővel 2018 óta

POLITIKA
2021 szeptember 14., 08:44

Szél Bernadett független parlamenti képviselő régóta kutat azután, hogy mire használják a honvédség által 2018-ban megvásárolt utasszállító repülőgépeket.

Szél feltételezése szerint ezek valójában a kormány gépei, hiszen rendszeresen utaznak velük a kormány tagjai, elsősorban Orbán Viktor és Szijjártó Péter. A gépek beszerzési árát azonban titkosították, mondván ezek honvédségi gépek.

Szijjártó leszállás után kiszáll.
photo_camera Szijjártó leszállás után kiszáll. Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Szélnek a külügyminisztérium kiadta, hogy Szijjártó mikor és hova utazott nem menetrendszerű járatokkal, azaz minden bizonnyal ezekkel a gépekkel. Ezek alapján 2018. május 13. és 2021 július vége között összesen 342 utat tett meg velük, összesen 171 millió forint költséggel.

Az utazások táblázata itt, a képviselő által írt összefoglaló pedig itt olvasható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.