Bepanaszoltak egy szatmárnémeti tanárt, amiért szivárványt rajzolt a hatodikosoknak szánt üdvözlőlapra

elmebaj
2021 szeptember 14., 19:06
comments 8

A szatmárnémeti Grigore Moisil Általános Iskola egyik tanára a tanévkezdés alkalmából olyan saját készítésű szórólapokkal várta a diákokat, amiken egy jól öltözött tanár és egy fiú volt átható, a kép tetején pedig egy szivárvány ívelt keresztül. A rajz alá azt írta : „Üdvözöllek benneteket az iskolában, 2021-2022-es tanév”. Csakhogy a szülők egy része a szivárvány miatt egyből „LGBTQ-propagandának” hitte a szórólapot, ezért panaszt tettek az igazgatónál.

A Transindex beszámolója szerint az ügyet a tanévnyitó után sikerült tisztázni, és miután a szülők lehiggadtak, a tanárnő „hibás választásának” minősítették, hogy a szivárvány felkerült a szórólapra. Ugyanakkor egy petíciót juttatnak el a tanügyminiszterhez, amiben azt követelik, hogy ne nagyon használják az oktatási intézményekben a szivárványt.

A presasm.ro -nak azt mondták: „Követeljük, hogy az iskolákban használt üzenetek legyenek világosak, ezek ne legyenek többféleképpen értelmezhetőek. Megfogalmazunk egy petíciót a tanügyminiszter felé, amiben azt kérjük, hogy a szivárvány képét minél kevesebb alkalommal használják az oktatási intézményekben (...). Reagálni fogunk minden egyes alkalommal bármely manipulációs kísérletre, mely arra irányul, hogy nem megfelelő szimbolisztikájú üzeneteket közvetítsenek. A gyerekeinket a keresztény értékek szellemében kell nevelni, a tradicionális családnak megfelelően.” (via Transindex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt