Elítélték a jegyzőt, aki titokban a saját javára írt át egy végrendeletet

2021 szeptember 14., kedd 9:21
3

Megszületett a másodfokú ítélet a Pécsi Ítélőtáblán egy nagyközség jegyzője ellen, aki megpróbálta rászedni a hozzá forduló idős embert. A volt jegyző büntetése 1 év szabadságvesztés 3 évre felfüggesztve, továbbá 3 évre eltiltották a jegyzői foglalkozás gyakorlásától is. Az ítélet jogerős.

K. F. egy nagyközség jegyzője volt, amikor a település egyik idős polgára mondta neki, hogy a településre hagyná 4,5 millió forint értékű házát, ha az önkormányzat elhelyezné őt a helyi szociális otthonban. K. F. ahelyett, hogy segített volna ezt elintézni, egy olyan végrendeletet készített, amiben ő örökölte volna az idős ember házát.

Később az idős polgár felvetette, hogy 5 millió forint megtakarítását szintén az önkormányzatra hagyná, azzal, hogy költsék a szociális otthon felújítására. K. F. azt ígérte, hogy ezt is elintézi, de a valóságban eltette a pénzt, euróra váltotta, és a saját páncélszekrényébe dugta.

K. F. üzelmei időben lelepleződtek, úgyhogy végül nem tudott semmit sem megszerezni. Az általa hamisított végrendeletet visszavonták, a pénzt pedig visszaadta. (Pécsi Törvényszék)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt