Olaszországba akart hazánkból biciklizni, de a dán határon kapták el

érdekes adat
2021 szeptember 14., 10:57
comments 7

A német rendőrség hétfőn adott ki közleményt egy igen fura szombat délutáni esetükről, amelyet a Spiegel nyomán a HVG szemlézett, és most mi is beszámolunk róla.

Egy férfi az autópályán megkísérelt átbiciklizni Németországból Dániába, ám a dán rendőrök feltartóztatták, és német kollégáiknak adták át. Az illetőnél ugyanis semmilyen személyazonosság igazolására alkalmas dokumentum sem volt. Illetve biciklizni sem lehet az autópályán.

A német rendőröknek a kerékpáros azt mondta, hogy 25 éves, líbiai állampolgár, és Magyarországon kelt útra, a terve pedig az volt, hogy Olaszországba teker, hogy ott egy barátjával találkozzon. Állítása szerint négy nap alatt ért Magyarországról a német-dán határig. Ez autópályán 1322 kilométer.

photo_camera Az ellundi határátkelő, ahol a kerékpárost feltartóztatták. Fotó: MORRIS MAC MATZEN/AFP

A német rendőrök felszólították, hogy jelentkezzen a bevándorlási- és menekültügyi hivatalnál, és feltették egy vonatra, amivel elérheti a hivatal legközelebbi irodáját.

A német rendőrségi közlemény megjegyezte, hogy az illetőnek női vázas biciklije volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.