Ügyvédje alaptalannak nevezte az András herceg ellen felhozott vádakat

bűnügy
2021 szeptember 14., 06:59

András herceg ügyvédje, Andrew Brettler szerint „alaptalanok, életszerűtlenek és jogellenesek” a yorki herceg ellen felhozott és egy amerikai bíróságon benyújtott, szexuális zaklatásról szóló vádak.

photo_camera Fotó: JOHN THYS/AFP

Brettler most egy tárgyalás előtti konferenciahíváson arról beszélt, hogy egy 2009-es – egyébként nem nyilvános – egyezség, amit Virginia Giuffre és Jeffrey Epstein kötöttek, mentesíti a herceget „minden felelősség alól”, illetve azt is mondta, hogy a herceg szerinte nem kapott megfelelő tájékoztatást az eljárásról.

Virginia Giuffre agusztus elején kezdeményezett polgári peres eljárást András yorki herceg ellen. A nő egyike volt azoknak, akik felejelentették Jeffrey Epsteint. Azt állítja, András herceg Londonban és New Yorkban is megerőszakolta 2001-ben, amikor ő 17 éves volt. A herceg 2019-ben egy interjúban azt mondta Giuffre állításairól, hogy soha nem történt ilyesmi, arra sem emlékszik, hogy találkozott volna a nővel.

Az ügy tárgyalását október közepén kezdik. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.