Ügyvédje alaptalannak nevezte az András herceg ellen felhozott vádakat

szeptember 14., kedd 6:59

András herceg ügyvédje, Andrew Brettler szerint „alaptalanok, életszerűtlenek és jogellenesek” a yorki herceg ellen felhozott és egy amerikai bíróságon benyújtott, szexuális zaklatásról szóló vádak.

Fotó: JOHN THYS/AFP

Brettler most egy tárgyalás előtti konferenciahíváson arról beszélt, hogy egy 2009-es – egyébként nem nyilvános – egyezség, amit Virginia Giuffre és Jeffrey Epstein kötöttek, mentesíti a herceget „minden felelősség alól”, illetve azt is mondta, hogy a herceg szerinte nem kapott megfelelő tájékoztatást az eljárásról.

Virginia Giuffre agusztus elején kezdeményezett polgári peres eljárást András yorki herceg ellen. A nő egyike volt azoknak, akik felejelentették Jeffrey Epsteint. Azt állítja, András herceg Londonban és New Yorkban is megerőszakolta 2001-ben, amikor ő 17 éves volt. A herceg 2019-ben egy interjúban azt mondta Giuffre állításairól, hogy soha nem történt ilyesmi, arra sem emlékszik, hogy találkozott volna a nővel.

Az ügy tárgyalását október közepén kezdik. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt