Francia modellügynökök évtizedekig abuzáltak fiatalkorú lányokat, de védi őket az elévülési idő

nők elleni erőszak
2021 szeptember 15., 17:59

Egykori modellek egy csoportja azt szeretné elérni, hogy Franciaországban töröljék el azt a törvényt, mely szerint szexuális zaklatás vagy erőszak miatt csak meghatározott ideig lehet feljelenteni valakit.

A francia törvények szerint a 20 évnél régebbi incidensek elévülnek, szerintük viszont a nemi erőszak nem olyasmi, aminek van „lejárati ideje”. Közülük a leghíresebb Carré Otis, aki a ‘80-as, ‘90-es években volt a csúcson, de köztük van Lesa Amoore, Ebba Karlson, Thysia Huisman és Laurie Marsden is.

Mindannyian azt állítják ugyanis, hogy karrierjük során a francia modellügynökeik visszaéltek a helyzetükkel, és zaklatták őket, sőt volt, akit többször is megerőszakoltak. Mindezt úgy, hogy többen még 18 évesek sem voltak akkor.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.