Gérald Marie a legnagyobb modellügynökség vezetőjeként lett a divatipar Harvey Weinsteinje

szexuális zaklatás
2020 november 28., 18:41
  • Szeptemberben a francia ügyészség vizsgálatot indított a világ egyik legnagyobb modellügynökségének egykori vezetője, a most hetvenéves Gérald Marie ellen, miután négy nő szexuális erőszakkal és zaklatással vádolta meg.
  • Pár héttel később a Guardian további négy olyan nőt szólaltatott meg, akiket Marie szintén zaklatott vagy megerőszakolt.
  • Novemberben újabb hét nő számolt be arról, hogy Marie miként erőszakoskodott velük, és hogy modellként az ügynökségnél milyen kiszolgáltatottak voltak.
  • Az esetek többsége a 80-as és a 90-es években történt.

Gérald Marie 1975-ben került a Paris Planning ügynökséghez, ahol hamarosan vezető beosztásba került. Az ügynökség 1986-ban összeolvadt az Elite modellügynökséggel, Marie az európai részleg vezetője lett Párizsban, ezzel pedig az egyik legbefolyásosabb ember lett a divatiparban, akinek mindössze egy telefonhívásába került, ha egyik modelljét a Vogue-ban akarta látni. Az általa vezetett ügynökség olyan modelleket igazolt le, mint Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Helena Christensen vagy Linda Evangelista. Utóbbi 1987 és 1993 között Gérald Marie felesége volt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.