Túl drága, nem lesz jövőre Forma-1-es futam Németországban

bűnügy
2021 szeptember 15., 09:12
comments 7

A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságot irányító Stefano Domenicali szerint jövőre nem rendeznek versenyhétvégét Németországban.

Az elnök-vezérigazgató szerdán a Sport Bild magazinnak azt mondta, a "szervezők nem bíznak eléggé magukban", hogy képesek újra Forma-1-es nagydíjat rendezni.
A Nürburgring tavaly a koronavírus-járvány ideje alatt beugróként adott otthont az Eifel Nagydíjnak, Hockenheimben viszont legutóbb 2019-ben járt a verseny.

A mezőnyben jelenleg két német versenyző van, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel az Aston Martinnál, míg a legendás, hétszeres vb-győztes Michael Schumacher fia, Mick a Haasnál versenyez. A konstruktőri világbajnoki címet ugyanakkor a német Mercedes istálló birtokolja, amely sorozatban hétszer diadalmaskodott a csapatok pontversenyében.

A német szervezők pénzügyi okokkal indokolják, hogy nem akarnak versenyhétvégét rendezni, Domenicali azonban a teltházas Holland Nagydíjat hozta ellenpéldának, valamint jelezte, biztos benne, hogy a Miamiban sorra kerülő új egyesült államokbeli GP-re is hamar elfogynak majd a jegyek.

Az F1-et irányító olasz szakember azt mondta, jövőre 23 futamos lesz a világbajnoki sorozat, ennek nagyjából az egyharmadát európai helyszíneken teljesíti majd a mezőny, az első viadalra pedig várhatóan - az idei évhez hasonló módon - Bahreinben kerül majd sor.

A Forma-1 rendkívül nagy rendezési költsége miatt sorra hátrálnak ki a verseny közül országok, de Magyarországon ez fel sem merült: Palkovics László szerint 2037-ig biztosított a Forma-1 helye a Hungaroringen, igaz, ehhez fel kell újítani a magyar pályát, mintegy 60-90 milliárd forintból.

Arról, hogy milyen iszonyatosan sok pénzt költünk arra, hogy egy hétvégén nálunk körözzenek az autók, pár éve hosszabban is írtunk. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.