Fellebbezett az ügyészség, a kiszabottnál súlyosabb büntetést kérnek Galambos Lajosra

bűnügy
2021 szeptember 16., 07:35
comments 3

A Budaörsi Járási Ügyészség fellebbezett Galambos Lajos és társai áramlopásos és vesztegetéses ügyében a szerdán született ítélettel szemben. Az ügyészség közleményében – amiben nem nevezik meg Galambost, rá csak egy országosan ismert zenészként hivatkoznak – azt írják, „az ügyészi fellebbezés a vád szerint elítélt vádlottak esetében súlyosabb büntetések kiszabására irányult”, vagyis a kiszabottnál súlyosabb büntetést kérnek rá.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A Budaörsi Járásbíróság szerdán ítélte 2 év 10 hónap börtönbüntetésre Galambos Lajost. A Lagzi Lajcsi néven ismert zenészt felbujtóként, lopásért ítélték el, emellett három évre eltiltották a közügyektől, pénzbüntetést kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Galambos feleségét kétrendbeli társtettesként a lopás alól felmentette a bíróság.

Az ügyészség most „a teljes egészében, illetve részben felmentett vádlottak esetében a bűnösségük vád szerinti megállapítását és büntetés kiszabását kérte”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.