Három hónapja volt legutoljára annyi koronavírus-fertőzött kórházban, mint most

járvány
2021 szeptember 16., 07:46
comments 1

343 Covid-fertőzött szorul kórház kezelésre a ma reggeli jelentés szerint. Két hét alatt két és félszeresére nőtt a számuk.

link Forrás

Ha a tavalyi hasonló időszakkal hasonlítjuk össze a mostanit, akkor látszik, hogy a kórházban ápoltak száma jelenleg ugyanolyan ütemben emelkedik, mint a második hullám elején. Amiben bízni lehet, hogy az oltottak száma miatt ez a növekedés idén megtörik majd, kevesebben kerülnek súlyosabb állapotba.

link Forrás

40-en vannak lélegeztetőgépen, tavaly ilyenkor 18-an voltak.

458 új fertőzöttet jelentettek.

link Forrás

Május végén volt utoljára ilyen magas hétköznapi szám (hétfőnként június óta az összesített hétvégi adatokat közlik).

link Forrás

4 újabb áldozata van a járványnak. A héten összesen 32 halálesetet jelentettek.

link Forrás

Az oltási program továbbra is csak cammog. Tegnap 3885-en kapták meg az első oltásukat.

link Forrás

A beoltottak száma a 6 milliót sem éri el (5 850 887), a második oltást 300 ezerrel kevesebben kapták meg, mint az elsőt (5 558 919). A harmadik oltást 565 ezren kapták meg.

Területi elosztásban így néz ki most a járványhelyzet. Budapesten és Nógrádban volt az elmúlt két hétben lakosságarányosan a legtöbb fertőzött.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.