Heten fulladtak tengerbe Dél-Franciaországban

külföld
2021 szeptember 16., 08:07

Legalább heten megfulladtak a Földközi-tengerben Dél-Franciaországnál. Úgy tudni, mindannyian strandoltak a viharjelzés és a figyelmeztetés ellenére is, és úszás közben sodorta be őket a víz a tengerbe.

Öt, a hatvanas és hetvenes éveiben járó ember a délnyugati Hérault strandján fulladt meg, egy 58 és egy 71 éves férfi pedig a keletebbre fekvő Bouches-du-Rhône strandján fulladt vízbe.

photo_camera Vias tengerpartja Fotó: PASCAL GUYOT/AFP

A Hérault-i mentőszolgálat közleménye szerint 12 embert próbáltak meg kimenteni a vízből, de csak hetet sikerült. A közeli Vias polgármestere úgy fogalmazott, „ez egy drámai nap a térség számára”, és hozzátette, nem érti, hogyan kerültek az emberek a viharos tengerbe. Egy helyi tűzoltóparancsnok azt mondta, az emberek nincsenek tisztában a vízalatti áramlatok veszélyével.

A régióban egyébként a viharok és lehetséges áradások miatt narancssárga riasztás van érvényben. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.