Olyan ideges lett az ARC szivárványos plakátjai miatt egy fideszes képviselő, hogy jól bemutatott

belföld
2021 szeptember 16., 13:22
comments 29

Junghausz Roland, Újbuda fideszes önkormányzati képviselője nagyon kiakadt az ARC kiállítás néhány plakátja miatt, melyek valamilyen módon az LMBTQ-közösségre utaltak, szerinte mára „gusztustalan provokációvá” vált az „uszító, ultraliberális” esemény. Hogy a felháborodásának hangot adjon, le is fotózta magát feltartott középső ujjal előttük.

Junghausz mindezért a Párbeszédhez tartozó alpolgármestert, Barabás Richárdot okolja, akit ilyen elegánsan szólít meg posztjában:

„Kedves rák aszcendensű felebarátom! Újbuda nem a privát homokozód, nem arra való az önkormányzat, hogy a szexuális orientációddal szórakoztasd a választókat. Ez itt nem a Grindr.”

A fideszes képviselő azzal vádolja Barabást, hogy az önkormányzati választások óta „öncélú ámokfutásba kezdett. Ilyen erőszakos szexuális tartalmat közvetítő politikára a kerület életébe eddig nem volt példa.”

Barabás mellett Dr. László Imre DK-s polgármestert is felelősnek tartja, mégpedig azért, mert „a művészetnek beállított ARC kiállítás vállalhatatlan plakátjait beengedi a kerületbe”. (Via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.