Párbeszéd: Mészáros kártalanítsa a Fertő tavi cölöpházak tulajdonosait!

POLITIKA
2021 szeptember 16., 14:57
comments 1

A Fertő tavi beruházás kivitelezője, a Mészáros és Mészáros Kft. fejenként több mint 20 millió forintot akar behajtani a cölöpházak elbontási költségeiért a házak egykori tulajdonosaitól - mondta el Jakál Adrienn, a Párbeszéd soproni önkormányzati képviselője az építkezésnél tartott sajtótájékoztatón. A párt azt követeli, hogy Mészáros Lőrinc kártalanítsa a tulajdonosokat.

photo_camera Szabó Tímea és Jakál Adrienn a Fertő-tavi beruházás bejáratánál Fotó: Párbeszéd

Jakál azt is elmondta, hogy sem őt, sem Kocsis-Cake Oliviót, a párt országgyűlési képviselőjét nem engedték be a Fertő tavi építkezésre, hogy megnézzék a beruházás munkálatait. A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. arra hivatkozott, hogy munkaterületről van szó, Jakál állítása szerint viszont az elmúlt időszakban voltak olyan „kiváltságos csoportok”, melyeknek engedélyezték a belépést.

A természetkárosításról és a mamutberuházásról mi is készítettünk videót. A kivitelező a tulajdonosokkal akarta elbontatni a házakat, egy részük a végsőkig tiltakozott az elbontás ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.