Párbeszéd: Mészáros kártalanítsa a Fertő tavi cölöpházak tulajdonosait!

2021 szeptember 16., csütörtök 14:57
1

A Fertő tavi beruházás kivitelezője, a Mészáros és Mészáros Kft. fejenként több mint 20 millió forintot akar behajtani a cölöpházak elbontási költségeiért a házak egykori tulajdonosaitól - mondta el Jakál Adrienn, a Párbeszéd soproni önkormányzati képviselője az építkezésnél tartott sajtótájékoztatón. A párt azt követeli, hogy Mészáros Lőrinc kártalanítsa a tulajdonosokat.

Szabó Tímea és Jakál Adrienn a Fertő-tavi beruházás bejáratánál Fotó: Párbeszéd

Jakál azt is elmondta, hogy sem őt, sem Kocsis-Cake Oliviót, a párt országgyűlési képviselőjét nem engedték be a Fertő tavi építkezésre, hogy megnézzék a beruházás munkálatait. A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. arra hivatkozott, hogy munkaterületről van szó, Jakál állítása szerint viszont az elmúlt időszakban voltak olyan „kiváltságos csoportok”, melyeknek engedélyezték a belépést.

A természetkárosításról és a mamutberuházásról mi is készítettünk videót. A kivitelező a tulajdonosokkal akarta elbontatni a házakat, egy részük a végsőkig tiltakozott az elbontás ellen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt