Több mint 1200 panasz érkezett az oltások miatt az Alkotmánybírósághoz

belföld
2021 szeptember 17., 14:45
comments 1

Összesen 1229, oltásokkal kapcsolatos panasz érkezett az Alkotmánybírósághoz az elmúlt időszakban. A közleményt a hvg.hu szúrta ki.

A védettségi igazolványhoz fűződő jogosultságokkal kapcsolatban 970, a természetes immunitás alapján kiállított, ellenanyaghoz kötött igazolvány kiállításának feltételei miatt 39, az egészségügyi dolgozók kötelező védőoltásával kapcsolatban pedig 220 panasz érkezett.

Az Ab közölte, hogy az egyes ügyekben beérkező típusindítványokat az ügyrend rendelkezésének megfelelően kezeli. Ez azt jelenti, hogy a különböző típusindítványok közül csak az elsőként beérkezett panaszok indítványozói kapnak tájékoztatást arról, hogy az indítványt nyilvántartásba vették, és az előadó alkotmánybíróhoz került.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.