A fancy hotelre fazonírozott Etele Plaza egyelőre nem olyan okos, mint ahogy hirdeti magát

gazdaság
2021 szeptember 18., 16:23
comments 1

Akkor, amikor még bőven nem lábaltunk ki sem a járványból, sem a gazdasági visszaesésből, merész ötletnek tűnhet plázát nyitni. Pedig Kelenföldön pontosan ezt tette a Futureal: pénteken megnyitott az Etele Plaza, ami rögtön át is vette a Buda legnagyobb plázája címet. Ráadásul ezt nevezik az ország első okosplázájának is - rengeteg „digitális megoldás” mellett a saját mobilappal és felhőalapú szolgáltatásokkal ígérnek személyre szabott parkolást, vásárlást, tájékozódást, miegyebet.

Kis káosz, sprintelő vásárlók

Ahogy egy ilyen volumenű megnyitóhoz illik, volt némi káosz és kezdeti gyermekbetegség. Legalábbis 9:45-kor már elég nehéz volt megközelíteni az épületet, mert már sokan - mi is - szerettek volna autóval beállni a mélygarázsba vagy a tetőparkolóba.

Csakhogy oda sem engedtek be senkit 10-ig, úgyhogy a környék tömbházai között kétségbeesetten helyet kereső SUV-okkal lehetett találkozni, de lehetetlen volt bárhol megállni. Nem tudom, ez mennyire általános probléma a környéken, nekem úgy tűnt, a nyitás miatt van. Amikor végre kinyitották a parkolót, az egyik sorompó romlott el. Kifelé menet volt mozgólépcső, ami nem működött, majd pedig több automata is hibásként vagy egyáltalán nem olvasta le a parkolókártyát, csak egy másik kijáratnál sikerült érvényesíteni.

Várakozó tömeg a 10 órás nyitás előtt.
photo_camera Várakozó tömeg a 10 órás nyitás előtt. Fotó: Kovács Betti

Közben az Etele Plaza főbejáratnál már szép számmal gyűltek az emberek az eső ellenére is, és vele szemben, a Rádió1 rögtönzött stúdiójánál is voltak jó páran. Sebestyén Balázsék műsorában ugyanis egymillió forintos vásárlási utalványt lehetett nyerni.

Valójában azonban nem ez mozgatta meg leginkább az embereket, hanem egy 90 ezer forintos Macbook Air kedvezmény - az ajtók nyitásakor szó szerint rohantak az üzlethez.Így aztán az Istyle-nál az első órában hosszan kanyargott a sor, de még később is folyamatosan várt 50-100 ember a notebookért - volt, aki kettőt is vett.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.