Ellenzék: A hatalom emberei megijedtek

POLITIKA
2021 szeptember 18., 16:01
comments 4

„A hatalom emberei megijedtek attól, hogy az emberek szombat reggel tömegesen akarják kinyilvánítani a véleményüket az Előválasztáson, tömegesen kívánnak hitet tenni a változás mellett. Ám hiába indítottak támadást az intézmény informatikai rendszere ellen, innen is üzenjük nekik: tervük nem fog megvalósulni. A Karmelita kolostor urainak offenzívája csak ideig-óráig akaszthatja meg a munkát, a beavatkozás elhárítása után újult erővel folytatjuk a munkát. Hogy odafent még jobban megértsék, nyomatékkal üzenjük: Stop, Orbán!” - írják közös közleményükben az ellenzéki pártok elnökei.

Ellenzéki politikusok a Parlament előtt. Balról jobbra: Gyurcsány Ferenc, Kanász-Nagy Máté, Schmuck Erzsébet, Karácsony Gergely, Szabó Tímea, Fekete-Győr András, Kunhalmi Ágnes, Jakab Péter, Tóth Bertalan.

A szavazás szombat reggel indult, de technikai problémák miatt hamar félbeszakadt. A szervezők először azt gondolták, a nagy érdeklődés miatt akadozik a rendszer, ezért egyórás leállást ígértek. Délutáni közleményükben aztán már túlterheléses támadásról írtak, így csak hétfőn folytatódhat az előválasztás. Az egyik szervező azt mondta a 444-nek: „Sok mindenre készültünk, de ilyen támadásra nem számítottunk”.

Az ellenzéki pártok szerint az előválasztás indítása történelmi nap, „amelynek célja, hogy végre az emberek döntsenek arról, kik a legméltóbb, legalkalmasabb politikusok a képviseletük”.

„(...)ezúton is szívből köszönjük minden magyar szavazópolgárnak, aki nem csupán részt vesz a demokratikus folyamatban, de megértően kezeli a kialakult helyzetet. Hétfőn újult erővel térünk vissza, és várunk mindenkit a szavazósátraknál! Döntsük el közösen, ki legyen az ország következő miniszterelnöke! És döntsük el közösen, kikkel építsünk fel egy új, demokratikus, szolidáris, igazságos és zöld Magyarországot!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.