Leállással indult az előválasztás

POLITIKA
2021 szeptember 18., 08:43
comments 7
photo_camera Előválasztási sátor a Rákóczi téren szombat délelőtt.

Szombat reggel indult az ellenzéki előválasztás, nem sokkal később pedig már több helyről is arról érkeztek hírek, hogy

  • egyrészt sorok állnak a sátraknál,
  • másrészt technikai problémák miatt egyre több helyen elküldik a szavazni próbáló embereket azzal, hogy jöjjenek vissza később.

Szombat délelőtt aztán az ellenzéki pártok politikusaiból álló Országos Előválasztási Bizottság közleményt adott ki:

„A szervezők számára is váratlanul nagy részvétel miatt szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére. Az Országos Előválasztási Bizottság a folyamatok áttekintése során úgy döntött, hogy a megfelelő bővítés és a szavazás zavartalansága érdekében két órára felfüggeszti a szavazást. Ebben az időszakban kerül sor a technikai háttér gyors, hatékony és biztonságos kibővítésére.”

A szavazókat arra kérik, hogy 12 után térjenek vissza az urnákhoz. „A leállás során kiesett időt természetesen a szavazás hete alatt pótoljuk” - írják.

Az előválasztásról a gyakorlati tudnivalókat itt szedtük össze.

FRISSÍTÉS: Csak hétfőn folytatódik a szavazás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.