Csak hétfőn folytatódik a szavazás az előválasztáson, a szervezők ismeretlen eredetű tömeges terhelésről írnak

POLITIKA
2021 szeptember 18., 11:51
comments 18

Miután szombat délelőtt leállt az előválasztás informatikai rendszere, a szervezők először arról írtak, 12 óra után folytatódhat a szavazás. Kora délután viszont azt közölték:

csak hétfőn folytatódhat a szavazás.

„Az elmúlt három órában minden részletre kiterjedő technikai elemzést végeztünk az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban. Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét” - írja az Országos Előválasztási Bizottság. A bizottság szerint „nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett”.

Szerintük az előválasztás azonnali folytatása „a jelenlegi formában nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat” hordozna, ugyanakkor azt írják, ezeket a kockázatokat egy nap alatt kezelni lehet.

A szavazás szeptember 20-án hétfő reggel 7-kor folytatódik a tervek szerint.

Az előválasztás szombat reggel indult, de hamar megszakadt. Arról, hogy

  • miért van QR-kód a szavazólapon,
  • minek csippantják a lakcímkártyámat,
  • és miért nem szavazhatok bárhol,

ebben a cikkben írtunk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt