Leállással indult az előválasztás

POLITIKA
2021 szeptember 18., 8:43
comments 12
photo_camera Előválasztási sátor a Rákóczi téren szombat délelőtt.

Szombat reggel indult az ellenzéki előválasztás, nem sokkal később pedig már több helyről is arról érkeztek hírek, hogy

  • egyrészt sorok állnak a sátraknál,
  • másrészt technikai problémák miatt egyre több helyen elküldik a szavazni próbáló embereket azzal, hogy jöjjenek vissza később.

Szombat délelőtt aztán az ellenzéki pártok politikusaiból álló Országos Előválasztási Bizottság közleményt adott ki:

„A szervezők számára is váratlanul nagy részvétel miatt szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére. Az Országos Előválasztási Bizottság a folyamatok áttekintése során úgy döntött, hogy a megfelelő bővítés és a szavazás zavartalansága érdekében két órára felfüggeszti a szavazást. Ebben az időszakban kerül sor a technikai háttér gyors, hatékony és biztonságos kibővítésére.”

A szavazókat arra kérik, hogy 12 után térjenek vissza az urnákhoz. „A leállás során kiesett időt természetesen a szavazás hete alatt pótoljuk” - írják.

Az előválasztásról a gyakorlati tudnivalókat itt szedtük össze.

FRISSÍTÉS: Csak hétfőn folytatódik a szavazás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt