Támogatásra pályázhatnak a Brexit miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozások

gazdaság
2021 szeptember 18., 10:45

Támogatásra pályázhatnak azok a magyar vállakozások, amelyek nehéz helyzetbe kerültek a Brexit miatt. A pályázatot október 11. és 15. között kell benyújtani, a pályázat keretösszege pedig 22 milliárd forint, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebookon.

„Az elhúzódó folyósítás most nem megoldás, nincs idő várni, hiszen a világgazdaság rövidesen újra magára talál, nekünk pedig az az érdekünk, hogy a magyar vállalatok tőkeerősek legyenek és már most a lehető legjobb startpozíciót vegyék fel az új gazdasági versenyhez” – közölte Szijjártó.

A nemzeti forrásra azok a vállalkozások pályázhatnak, akiknek bár voltak nehézségeik, de készek beruházásokat végrehajtani az exportképesség fenntartása érdekében. A sikeres pályázókkal az év végén fognak szerződni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.