A fideszes aláírásgyűjtő érvelőkártyájáról sem derül ki, hogyan állítja meg a petíció az ellenzéket

2021 szeptember 19., vasárnap 5:11
6

Szeptember első felében kezdett el a Fidesz aláírásokat gyűjteni a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony! nevű petíciójához - a párt szerint pedig a műfajában ezzel volt eddig a legnagyobb sikerük, 200 ezer aláírás felett járnak. Azt mondják, mindenki támogatására számítanak, aki nem akarja, hogy visszatérjen Gyurcsány Ferenc - arra viszont még egyetlen nyilatkozatban sem adtak érdemi választ, hogy ezek az aláírások hogyan állítják meg az ellenzéket.

Amikor a Magyar Jeti című műsorunk forgatásához meglátogattunk több aláírásgyűjtési helyszínt, azt tapasztaltuk: az aláírásgyűjtők nem nyilatkozhatnak, még akkor sem, ha ők maguk is polgármesterek vagy parlamenti képviselők. Hivatalosan csak Hollik István kommunikációs igazgató beszélhet az ügyben. Részlet a műsorból:

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szelevényen viszont megnézhettük, milyen érvelőkártya segíti a fideszes aláírásgyűjtőt.

A kártyát tételesen fel vannak sorolva az érvek Gyurcsány Ferenccel szemben:

  • őszödi beszéd,
  • szemkilövetés,
  • 13. havi nyugdíj elvétele,
  • fizetős egészségügy.

És szerepel rajta, hogy

„nem hagyhatjuk, hogy ismét azok ragadják magukhoz a hatalmat, akik egyszer már tönkretették az országot! Ennek megakadályozása érdekében a Fidesz Stop Gyurcsány, Stop Karácsony! címmel petíciót indít.”

Az viszont még ezen a kártyán sincs rajta, hogyan állítja meg őket ez a petíció. Nem csoda, hogy az aláírók között is van, aki úgy gondolja: az aláírásgyűjtés igazából csak felmérés a Fidesz részéről, hogy mire számíthatnak a választáson.

A Magyar Jeti teljes eheti epizódja:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt