Manny Pacquiao bokszoló a Fülöp-szigetek elnöke szeretne lenni

külföld
2021 szeptember 19., 12:07

Manny Pacquiao a nyolc különböző súlycsoport világbajnoki címét elnyerő bokszoló bejelentette, hogy indulni tervez a Fülöp-szigetek elnöki posztjáért. A 42 éves sportolót, aki most szenátor a fülöp-szigeteki törvényhozásban a jelenleg is kormányzó PDP-Laban párt egyik tagozata jelölte az elnökségre.

A jelenlegi elnök, Rodrigo Duterte a hatályos fülöp-szigeteki törvények alapján nem idnulhat újra az elnökválasztáson, de a kormányzó párt egy másik csoportja alelnökként jelölte Dutertét egy olyan jelölt, Christopher "Bong" Go mellé, aki egyébként jelenleg is Duterte közeli szövetségese, és saját bevallása szerint nem szeretné Dutertét követni az elnöki székben.

Szakértők várakozásai szerint a választás másik nagy esélyese Duterte lánya, Sara Duterte-Carpio.

Pacquiao egyébként jelenleg is aktív bokszoló, de nemrég, miután legutóbbi meccsén kikapott kubai ellenfelétől, arról beszélt, hogy a visszavonuláson gondolkodik. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.