43 milliárdból épít kajak-kenu akadémiát a Velencei-tónál Tiborcz István volt üzlettársa

2021 szeptember 20., hétfő 17:08
3

Összesen nettó 43,4 milliárd forint értékben építheti fel a West Hungária Bau Kft. a Kovács Katalinról elnevezett kajak-kenu akadémiát a Velencei-tónál - írja az atlatszo.hu az uniós közbeszerzési értesítő pénteki száma alapján.

A nyílt eljárásra három ajánlat futott be, de a Laterex Építő Zrt. érvénytelenül pályázott, a veszprémi VEMÉV-SZER Építő- és Szerelőipari Kft.-nél pedig jobbnak bizonyult a WHB ajánlata. Elképzelhető, hogy ebben szerepet játszott az is, hogy a vállalat többségi tulajdonosa az a Paár Attila, aki néhány éve kivásárolta a miniszterelnök vejét, Tiborcz Istvánt az Eliosból.

Paár, emlékeztet a cikk, jelenleg is az ország 41. leggazdagabb embere a Forbes szerint, bő 35 milliárdos vagyonával.

A 19 ezer négyzetméter nettó alapterületű, kétemeletes főépületben lesz 50 méteres versenymedence, 15 méteres tanmedence, wellness részleg, multifunkciós tornacsarnok - benne kézi-, kosár- és röplabdapálya; továbbá cross-fit, konditerem és fallabda pálya.

A kültéren helyet kap street workout pálya, strandkézilabda pálya, futópálya, műfüves focipálya és két teniszpálya is. Épül továbbá egy háromszintes kollégium 66 szobával.

Azt írják, hogy a mintegy 8 ezer négyzetméteres kajak-kenu épület fedett tesztpályaként és mérési központként, továbbá kajak-kenu és evezős hajótárolóként is üzemel majd.

Az akadémia eredetileg a Hajógyári-szigeten kapott volna helyet, de miután 2020 őszén véglegessé vált, hogy nem épül meg ott a mobilgát, a terveket újragondolták - így végül a központ Sukoró külterületén épülhet fel.

Az atlatszo.hu sem felejti el megjegyezni, hogy miközben sportközpont épül több mint 40 milliárdból, a víztározók rekonstrukciójára és az ökoszisztéma helyreállítására a kormány nem áldoz pénzt. (atlatszo.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt