A közszereplő nőknek mindig aggódniuk kell a biztonságukért, mondja egy brit képviselőnő

2021 szeptember 20., hétfő 8:32

Nem megy el pártja, a brit Munkáspárt idei kongresszusára canterburyi képviselőjük, Rosie Duffield az őt ért fenyegetések miatt. Duffieldet transzgender aktivisták fenyegették és zaklatták online, mert a feminista képviselőnőt transzellenesenek tartják a kizárólag nőknek fenntartott helyek (például vécék, öltözők) témájában vallott nézetei miatt. Duffield nem támogatja, hogy az ilyen helyeket a választott neme alapján használhassa bárki, ő továbbra is a biológiailag meghatározott nem alapján tartaná fenn a szeparált női helyiségeket.

Rosie Duffield, a brit Munkáspárt parlamenti képviselője. Fotó: Chris McAndrew / UK Parliament - közkincs

Emiatt rendszeres céltáblája volt a transz aktivisták támadásainak, és állítása szerint az elmúlt hetekben több fenyegetés is érte. Sadiq Khan, London munkáspárti polgármestere "elfogadhatatlannak" minősítette azt, hogy egy képviselőtársa ilyen fenyegetések miatt kénytelen távolmaradni az eseménytől. Egy másik képviselőtársa, Pat McFadden is arról beszélt, hogy "képesnek kell lennünk úgy megvitatni nehéz kérdéseket, hogy annak eredményeként a miénktől eltérő véleményen levők ne legyenek kitéve borzalmas online zaklatásnak".

Duffield amúgy részben azért döntött a távolmaradás mellett, mert nem vágyott "efféle figyelemre", és nem akarta, hogy ő maga váljon sztorivá a párt kongresszusán. Emellett arról is beszélt, hogy a konkrét esettől függetlenül a közszereplést vállaló nőknek általában is "folyamatosan gondolkodniuk kell a biztonságukon" az őket érő fenyegetések miatt.

Duffield tavaly májusig frakciója egyik prominens tagja volt, ám kénytelen volt hátrébb lépni, mert rajtakapták a járványügyi szabályok megsértésén. Duffield beismerte, hogy annak ellenére túrázott öt órát a kedvesével, hogy a férfi akkor még a nejével élt, vagyis nem Duffielddel egy háztartásban. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt