link Forrás

DK-s kihívója akadt a hivatalban lévő szegedi szocialista képviselőnek, nézd élőben előválasztási vitájukat!

POLITIKA
2021 szeptember 20., 15:02

A Szeged nagyobbik részét magába foglaló Csongrád-Csanád 1. számú választókerületében indítjuk előválasztási vitamaratonunk utolsó hetét. A körzet azon kevés OEVK-k közé tartozik, ahol 2018-ban az ellenzék mandátumot tudott szerezni, ugyanis az újrázni készülő MSZP-s Szabó Sándor több mint négyezer szavazattal szerzett többet három évvel ezelőtt kormánypárti ellenfelénél.

Szabót a mostani előválasztáson a Párbeszéd mellett támogatja a Momentum, az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is, egyedüli ellenfele a DK-s Dr. Binszki József, szegedi önkormányzati képviselő lesz, akit a Jobbik is támogat.

Miről lesz szó?

  • A sok éve halogatott harmadik Tisza-hídról.
  • A légszennyezetsségről.
  • A Szegedi Tudományegyetem alapítványi fenntartásáról.
  • A szegedi diákok lakhatásáról.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné második hétében az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten - az elsőhöz hasonlóan - pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.