Kirakták Márki-Zay Pétert a debreceni étteremből, ahol éppen fórumot tartott

POLITIKA
2021 szeptember 20., 07:44

Meglepően fordulatossá vált Márki-Zay Péter összellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt debreceni kampányeseménye, melyre az előválasztáson végül kellő számú ajánlás híján elindulni képtelen Pálinkás József is elkísérte. Márki-Zay a tervek szerint a Belga Étterem és Sörözőben tartotta volna a fórumot, ám egy órával a kezdés után az étterem tulajdonosa vagy üzemeltetője (a történtekről beszámoló Magyar Hang nem tudta kideríteni, hogy melyik) távozásra szólította fel, és még a villanyt is lekapcsolta.

link Forrás

A történtekről beszámolva Pálinkás a Facebookon úgy fogalmazott, hogy a fórum "rajtunk kívülálló, barátságtalan okok miatt utcafórummá alakult át". A Debreceni Napnak Pálinkás részletesebben is beszámolt. Azt mondta, a férfi "meglehetősen ingerülten és kissé fenyegetően" követelte a távozásukat arra hivatkozva, hogy Márki-Zay pártja, az MMM "nem erre" foglalt helyet az étteremben. "Ilyen országban élünk. A kérdés, hogy ilyen országban akarunk-e élni" - nyilatkozta Pálinkás a lapnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.