NNK: Beoltott kontaktszemélyeknek nem kell karanténba vonulniuk

járvány
2021 szeptember 20., 18:37
comments 2

Az RTL Klub utánament annak, hogy milyen protokollt alkalmaznak az egyes nagyvállalatok a covid negyedik hullámának elején, és mi az, amit jelenleg előírnak a hatóságok.

Mint a riportból kiderül, viszonylag nagy a tanácstalanság a munkáltatók körében, mivel hatósági protokoll nemigen van érvényben. A legtöbb vállalat maga is bizonytalan abban, hogy milyen eszközökkel éljen a járvány megfékezése érdekében. Vannak gyárak, ahol felméréssel igyekszenek felderíteni az oltottságot, a legtöbb helyen pedig negatív teszttel mehet dolgozni az, aki korábban fertőzött volt.

Ami érdekes, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az NNK az RTL kérdésére elárulta, hogy amennyiben valaki pozitív tesztet produkál, annak akkor is karanténba kell vonulnia, ha egyébként kapott oltásokat. Viszont azok, akik beoltottként kapcsolatba kerültek fertőzött személlyel, mentesülnek a karanténkötelezettség alól.

A hétvégén Magyarországon összesen 1072 fertőzöttet regisztráltak, 13 beteg hunyt el, 380-an vannak kórházban covid vagy annak szövődményei miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.