3 évet kapott egy férfi, aki ittasan felgyújtott több autót Sárváron

bűnügy
2021 szeptember 21., 17:38

Közveszély okozás bűntette, továbbá garázdaság és rongálás vétsége miatt három év börtönnel sújtotta a Sárvári Járásbíróság azt a férfit, aki 2020. december 17-én éjszaka több autót felgyújtott Sárváron – közölte a Szombathelyi Törvényszék szóvivője.

Tóth András közleménye szerint az ukrán állampolgárságú vádlott ittasan elkövetett cselekményei „erőszakosak és kihívóan közösségellenesek” voltak, riadalmat kelthettek.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a férfi a Rába-parti város több pontján gyújtott fel autókat, amik közül egy teljesen kiégett, háromban pedig jelentős kár keletkezett. Az egyik helyszínen tizenegy másik parkoló gépkocsi is veszélybe került.

Az előkészítő ülésen meghozott ítélet – amivel a férfit 6 évre kitiltották Magyarország területéről – jogerős. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.